Psycho-Neuro-Immuno-en endocrinologie

Curcuma Longa keukenkruid en gezondheidskruid.

Uit veel onderzoeken die gedaan zijn door universiteiten, hoge scholen, ziekenhuizen over de hele wereld blijkt vaak dat er allang de kennis is om ziekten te doorgronden. Tot op heden worden deze onderzoeken vnl. gebruikt om reguliere behandelmethodes te ontwikkelen waarbij de symptomen (waar heb je op dit moment het meeste last van?) als eerst worden bestreden. Deze onderzoeken bevatten heel veel nuttige informatie over het ontstaan van ziekten en de verstoorde mechanismen. Laatste jaren worden er steeds meer stoffen beschreven die van natuurlijke oorsprong zijn en die een bepaalde werking hebben die bij een of meerdere ziektebeelden ingezet kunnen worden.

Een van die stoffen is curcumine dat een heel brede werking heeft op veel aandoeningen, bijv. ontstekingen remmen, depressie bestrijden, apoptose van de lichaamscellen bevorderen zodat er geen kwaadaardig weefsel kan ontstaan, ondersteunen lever en nog veel meer. Curcumine komt in de hoogste concentratie in kurkuma(Curcuma longa) of geelwortel voor, samen met zwarte peper (peperine) heeft het zijn wonderbaarlijke werking in ons lichaam. Er komen steeds meer 'curcumine' preparaten op de markt en ze beweren allemaal dat ze beter opneembaar zijn door ze te bewerken. Zorgelijke trend omdat het dan dezelfde kant op lijkt te gaan als de reguliere Pharma. Laat je goed informeren! Therapeutische werking wil zeggen onder toezicht van een therapeut want die is geschoold om de (orthomoleculaire) preparaten toe te passen om hun specifieke werking.

Binnen de PNI worden ook nieuwe en/of bestaande therapieën met elkaar gecombineerd om tot het beste resultaat te komen om de ziekte te bestrijden.

Orthomoleculaire therapie en het immuunsysteem

Het verdedigingsmechanisme wat wij immuunsysteem noemen staat heden ten dage onder druk omdat door chronische balansverstoringen, wat erg veel energie vraagt, ziektes veroorzaakt worden die moeilijk te genezen zijn en door de reguliere gezondheidszorg alleen symptomatisch behandeld kunnen worden.

Door de echte oorzaak van de ziekte te ontdekken kan de juiste interventie ingezet worden.

Voedingstoffen die ontstekingsreacties uitlokken zijn o.a. suikers en olie met veel Omega 6 vetzuren(denk aan zonnebloemolie).

Herstel je balans door de juiste voeding, voldoende beweging en rust.

Linus Pauling en Orthomoleculaire behandeling

In 1968 introduceerde Linus Pauling, geïnspireerd door het werk van Hoffer en Osmond, de term "orthomoleculair" in het tijdschrift Science. Pauling besprak in het artikel de biochemische basis van megavitaminetherapie in de psychiatrie en gaf het de volgende definitie: "Orthomoleculaire psychiatrische behandeling is het behandelen van mentale aandoeningen door het verschaffen van optimale moleculaire concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.[3]Enige tijd na publicatie van dit artikel werd de definitie verbreed naar het hele organisme en naar ziekten in zijn algemeenheid: "de behandeling van ziekten in zijn algemeenheid door het verschaffen van een optimale moleculaire omgeving voor het lichaam"[4] Ook werd het instrumentarium uitgebreid met andere vitamines en voedingsstoffen. In 1972 werd vervolgens de "Academy of Orthomolecular Psychiatry" opgericht.

Bron Wikipedia